„Klubrádió
A lényeg

Lipótvárosi kilakoltatás: Jámbort és Tordait elrángatták az élőláncból

6/10/2022 12:43

| Szerző: Klubrádió

Tordai Bencét és Jámbor Andrást is elrángatták a rendőrök egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen szervezett élőláncból. A fideszes polgármester annak ellenére is ragaszkodik a kilakoltatáshoz, hogy korábban ő is megszavazta a kilakoltatások korábbi felfüggesztését.

Csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, akit az önkormányzat úgy tenne utcára, hogy a fideszes polgármester (Szentgyörgyvölgyi Péter) korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot – írja a Mérce.

Misetics Bálint, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, valamint Tordai Bence, Jámbor András és Csárdi Antal országgyűlési képviselők is részt vettek az élőláncban, 

A végrehajtó átadta az aktivisták érveit a polgármesternek, ám az nem adott felfüggesztést, sem halasztást a kilakoltatás végrehajtására, ezért a rendőrök megkezdték az intézkedést az élőláncban résztvevő aktivistákkal szemben. Az intézkedés jelenleg is zajlik.

Tordai Bence felhívta a rendőrök figyelmét, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben készülnek erőszakot végrehajtani, mire azok Jámbor Andrással együtt elrángatták a lépcsőházból – írja a Mérce.

Az AVM megkereste az önkormányzatot az ügyben, és felajánlotta a fennálló lakáshasználati és fűtési díjhátralék alapítványi támogatások segítségével való kiegyenlítését, továbbá tekintettel a polgármester által nemrég elfogadott határozati javaslatra, felszólították Szentgyörgyvölgyi Pétert a kilakoltatás felfüggesztésére. Az önkormányzat keddi válaszlevelében elutasította  az AVM mindkét fél számára előnyös megoldási javaslatát. 

Korábban a Klubrádió beszámolt az AVM másik akciójáról. Akkor a XVIII. kerületi lakás több krónikus beteg lakója ellen kezdeményezett végrehajtási eljárást sikerült megakadályozni szerda délután a csoport aktivistáinak. Még aznap Újpesten is akcióztak. Az egyiknél egy beteg nőt akartak 270 ezer forintos tartozás miatt otthontalanná tenni, a tartozást végül a Menhely alapítvány fizette ki.