„Klubrádió
A lényeg

Kövér levonta Hadházy fizetésének a kétharmadát

5/12/2022 10:04

950 ezer forintos büntetést szabott ki Kövér László, a magyar parlament elnöke Hadházy Ákos független képviselőre, mert nem fogadta el Hadházy igazolását, hogy miért nem vett részt két szavazáson. Hadházy-tól a fizetéséből vonta le az összeget, írta a képviselő.

Azon a két napon, két óra alatt összesen harminckilencszer nem nyomta meg a gombot. Más dolga volt, egyrészt megnézte „az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot, a másikon pedig a Nemzeti Bank luxusnyaralójában járt, ahová szerinte „véletlenül” Matolcsy György fiától vették a bútort.

Ezeket az elfoglaltságokat a szabályoknak megfelelően leigazolta, de Kövér „önkényesen nem fogadta el” - írta a képviselő. Szerinte pedig hasznosabb, ha vidéki helyszíneken dokumentálja a fideszes korrupciót, minta gombnyomogatással eljátssza a Fidesz kedvéért a parlamentáris demokráciát. Mint írja: "Kövér gondolkodása szerint egy képviselő csak a gombnyomogatásra való, illetve csak azért jár neki a pénz. A kormánypárti képviselők amúgy valójában csak szavazni járnak be, a vitákon alig lézengenek."