„Klubrádió

Kovács Zoltán reakciója a független magyar média nyílt levelére

31/03/2021 10:59

| Szerző: Klubrádió

Szerda reggel a még megmaradt független magyar média szerkesztőségei (köztük a Klubrádió is) közös nyílt levelet írtak a miniszterelnöknek és az országos tiszti főorvosnak, hogy tegyék végre lehetővé az objektív tájékoztatást a kórházakban uralkodó állapotokról. Erre reagált - szokásos stílusában - Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Ahogy arről mi is beszámoltunk, 28 szerkesztőség nyílt levélben kérte a kormányt, hogy adjon nagyobb mozgásteret a hiteles tájékoztatás mellett elkötelezett médiának, hogy tényszerűen tájékoztathassanak a a kórházakban uralkodó állapotokról, mert a hiteles tájékoztatás segíthet a lakosságnak a védekezésben. 

Koronavírus - Ápolónő éjszakai műszakban a fővárosi Szen
 
 
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

Erre a kérésre reagált Kovács Zoltán a Facebook oldalán, mondván, hogy "az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot": 

Augusztus 20. - Elfogadták a biztosítási tervet
Fotó: Illyés Tibor / MTI
 

"A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek.

Hagyják őket dolgozni!"

Csakhogy az operatív törzs tájékoztatóiban nagyon komoly hiányosságok vannak, olyan adatokat nem árulnak el, melyek minden más európai országban nyilvánosak. A kormány alapvető, közérdekű adatokat nem tesz közzé a járvánnyal kapcsolatban, kórházankénti, területi bontásról szó sincs, az intenzív osztályon ápoltak számát a járvány kezdete óta mindössze négyszer, külön kérésre voltak hajlandóak elárulni, a közérdekű adatok kiadásának határidejét pedig a járvány alatt változtatták meg, és (vissza)élnek is ezzel az extra határidővel.

Az orvosok és ápolók nyilatkozatstopja pedig azt eredményezi, hogy sokan csak név nélkül mernek mesélni a tapasztalataikról a sajtónak (üdítő kivétel ez alól pl. Zacher Gábor, toxikológus), - erre mondja Kovács, hogy "a baloldali portálok kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet".

(Forrás: Facebook, 444.hu)