„Köszönjük,

Koronavírus: Tízezer felett a járvány áldozatainak száma

5/01/2021 09:11

| Szerző: Klubrádió

Az utóbbi 24 órában koronavírus okozta betegségben elhunyt 103 ember. A járvány kezdete óta 10080-an haltak meg Covid-19 betegségben. 870 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel számuk 329 721-re nőtt.

870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a tájékoztató oldal.

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett.

A térképes megoszlás hétfőn azt mutatta, hogy lakosságarányosan nézve Baranya, Somogy és Tolna megyében regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet január elején – írja a Telex.

Ahogy azt az operatív törzs hétfői tájékoztatóján is elmondták, a mai napon megérkezik a harmadik Pfizer-vakcina szállítmány is Magyarországra, amelyekkel immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

Mint írják, az újabb vakcinaszállítmány további 39 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállítják ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára, Szekszárdra, Zalaegerszegre.