„Klubrádió

Kirúgták az SZFE pszichológusát is

22/12/2020 14:02

| Szerző: Klubrádió

November végén, a Színház- és Filmművészeti Egyetem indoklás nélkül szerződést bontott pszichológusával, Szili Katalinnal. A szakember saját cégén keresztül 2019 márciusa óta biztosított az SZFE diákjainak életvezetési tanácsadást.

Egy nappal azután, hogy indoklás nélkül kirúgtak egy gyedről visszatérő tanárt. A pszichológus ingyen foglalkozott a hallgatókkal és oktatókkal, annyian kértek tőle tanácsadást, hogy várólistára volt szükség – szúrta a Magyar Narancs cikkét a hvg.hu.

Az egyetem újonnan kinevezett, az egyetemi polgárság által illegitimnek tartott kancellár, Szarka Gábor egy nappal azután írta alá a szerződés felmondását, hogy szintén indoklás nélkül elbocsátották egy gyedről visszatérő oktatót, Faur Annát.

November végén indoklás nélkül szerződést bontott az intézmény pszichológusával, Szili Katalinnal. A szakember saját cégén keresztül a klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2019 márciusa óta biztosított az SZFE diákjainak életvezetési tanácsadást.

 

A portál szerint Szili Katalin cégével kötött szerződés indoklás nélküli, egy hónapos felmondási időt biztosító felbontása egyébként szabályos, és megfelel a még az előző vezetéssel kötött szerződésnek. Bár az indoka kérdéses, mivel a pszichológus elmondása szerint az új vezetés képviselői soha nem találkoztak és nem beszéltek vele. Szili a Narancsnak azt mondta, nemrég adta le a szerződés szerinti féléves jelentését a szolgáltatásról a kancellárnak, de nem kapott rá semmilyen választ.

A Narancs kereste az ügyben Szarka Gábort, de nem kaptak választ.

Vidnyánszky Attila augusztusban azt nyilatkozta: „A fenntartóváltás nem okoz változást az egyetem működésében. Minden tanár tanít tovább (hacsak nem mond fel), és minden osztály úgy folytatja a munkát, ahogy eddig is.”