„Klubrádió
A lényeg

Kinevették a minisztert, amikor azt mondta, hogy magáncélú utakra nem használtak honvédségi repülőket

14/10/2021 18:49

| Szerző: Klubrádió

„Ahogy korábban, úgy most is előfordul, hogy a kormányzati delegációt üzletemberek, civilek kísérik, de magáncélú utazásra nem vittek civileket a honvédségi repülők – mondta az MTI szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter, akinek felszólalását hallva az MSZP-s Harangozó Tamás felnevetett.

„Ahogy korábban, úgy most is előfordul, hogy a kormányzati delegációt üzletemberek, civilek kísérik, de magáncélú utazásra nem vittek civileket a honvédségi repülők. Arányaiban 79 százalékban honvédségi, 21 százalékban egyéb feladat miatt használták a gépeket” – mondta az MTI szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés szakbizottságának csütörtöki ülésén.

Erre reagálva a testület MSZP-s tagja, Harangozó Tamás felnevetett, ezért Benkő Tibor azt javasolta, menjen be a minisztériumba és ott nézze meg az adatokat.

Még augusztus végén járta be a sajtót a hír és egy fotó, hogy római útja előtt Horvátországban látták Orbán Viktor miniszterelnököt és apját. A római út a katolikus törvényhozók éves találkozója volt. A honvédség repülője, a HM Dassault Falcon 7X szintén Rómába tartott, de előtte megállt egy horvát szigeten.

(via hvg.hu, címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)