„Köszönjük
A lényeg

Kilakoltatták a lipótvárosi nőt

6/10/2022 15:42

| Szerző: Klubrádió

A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, a rendőrök kiemelték Jámbor Andrást és Tordai Bencét, akinek az intézkedés közben eltört az ujja. A rendőrök eltávolították az élőláncot alkotó aktivistákat a helyszínről, és a nőnek is el kellett hagynia a lakást.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, akit az önkormányzat úgy tenne utcára, hogy a fideszes polgármester (Szentgyörgyvölgyi Péter) korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot.

A rendőrök eltávolították az élőláncot alkotó aktivistákat a helyszínről, és a nőnek is el kellett hagynia lakást. A Mércének nyilatkozó Ajtay András, az AVM egyik aktivistája elmondta, Zsuzsa egyelőre a Magyar Evangélikus Testvérközösség átmeneti szállására kerül – írja a 24.hu.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, akit Jámbor András országgyűlési képviselővel együtt rángattak ki a láncból a rendőrök a Facebookon azt írta, hogy a nő kilakoltatásához képest "kellemetlen körülmény, hogy a rendőri intézkedés közben eltört az ujja".