„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kikérte magának a lebunkózást Ferencváros volt polgármestere

6/07/2020 12:34

| Szerző: Klubrádió

Betelefonált Hetes Stúdió című műsorunkba Bácskai János, a IX. kerület előző polgármestere, akit az adás egyik vendége bunkónak nevezett, műsorvezetőnk, Szénási Sándor pedig jegyzetében tahóságnak titulálta azt a rajzot, amelyet a fideszes politikus tett ki utódáról, Baranyi Krisztináról a legutóbbi testületi ülésen. Az ellenzék szerint primitív és szexista a kép, maga Baranyi pedig visszataszítónak nevezte.

2020. július 04. Hetes Stúdió / részlet, Bácskai János betelefonál (20.07.04.)
09:48
00:00

A Hetes Stúdió második órájában a szokott módon a hét fontos eseményeit beszéltük meg vendégeinkkel, Horváth Zoltán és Horváth Gábor újságírókkal. Előkerült a ferencvárosi önkormányzat legutóbbi ülése is, amelyen Bácskai János asztala elég kilógatott egy Baranyi Krisztinát ábrázoló, karikatúrának szánt, de szellemesnek nem igazán nevezhető rajzot. Az ellenzék szerint a kép primitív és szexista, Baranyi pedig a Klubrádiónak nyilatkozva visszataszítónak nevezte.

Bácskai János azért tette ki a Baranyi Krisztináról készült rajzot, mert azt várja, hogy a jelenlegi polgármester kérjen elnézést a helyi Fidesz-frakcióvezetőtől, akit szerinte egy testületi ülésen lehülyézett. Ferencváros volt fideszes polgármestere Megbeszéljük című műsorunkban azt mondta, magától Baranyi Krisztinától idézte a fotóra írt szöveget. Bácskai közölte: a képen szereplő, ízléstelen mondatot Baranyi mondta, ez, és képviselőtársának lehülyézése „visszataszító viselkedés” a polgármestertől.

A testületi ülésen a kerületi momentumos képviselők levették a rajzot Bácskai asztaláról, a volt polgármester pedig azt mondta, feljelentést tesz.

A műsorban Horváth Gábor, a Népszava újságírója bunkónak nevezte Bácskait, szerinte elképesztően alpári módon politizált, és hozzátette: hogy egy nővel szemben ezt megengedte magának a volt polgármester, és a kormánypártból ezt senki nem tette szóvá, a kormánypártra is árnyékot vet. A jegyzetet ide kattintva hallgathatják meg és olvashatják el.

Bácskai János betelefonált, és kikérte magának, hogy bunkónak nevezze őt a műsor vendége. Elismételte korábbi érveit arról, hogy tükröt tartott Baranyi Krisztinának, és azt szeretné elérni, hogy a független polgármester kérjen bocsánatot Gyurákovics Andrea helyi Fidesz-frakcióvezetőtől.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Momentum/Facebook

Hetes Stúdió
2020. július 4., szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor