„Klubrádió
A lényeg

"Kedves és jó szándékú ember" – dicsérték meg Szijjártó Pétert a Balkánon

22/03/2023 11:52

| Szerző: Klubrádió

Kedden találkozik Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Boszniai Szerb Köztársaság vezetőjével, Milorad Dodikkal. Ennek kapcsán nyilatkozott Dodik a Vijesti.ba nevű boszniai lapnak.

Bosznia-Hercegovina háromtagú elnökségének szerb tagja a lapnak arról beszélt, az elején járunk egy szolidaritási közösség létrehozásának, amely Magyarország, Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság energetikai szükségleteinek kereteire épül. „Erről az ötletről Orbán Viktor miniszterelnöktől hallottunk, és szeretnénk részt venni a projektben” – mondta Dodik.

A Nippon Paper Industries akkumulátoralkatrész-üzemet épít
 
Szijjártó Péter. Fotó:
MTI/Soós Lajos
 

„Örülök az újabb találkozásnak Szijjártóval. Ő egy kedves és jó szándékú ember, akivel lehet beszélgetni, ellentétben az amerikaiakkal, akik arrogánsak” – fűzte hozzá Dodik, aki nemrég kitüntette Putyint. 

Orbán Viktor és Magyarország Bosznia-Hercegovinában kifejezetten a boszniai szerbeket pénzeli. A boszniai szerbek vezetője alapvetően azért örül a magyar támogatásnak, mert konkrét gazdasági haszna van belőle, ráadásul elmondhatja, hogy "van egy erős uniós szövetségese." (A Telex nyomán)