„Köszönjük
A lényeg

Kedden szavaz a Néppárt a Tisza felvételéről

15/06/2024 14:59

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Magyar Péter arról számolt be, hogy semmilyen feltételt nem támasztott a pártcsalád velük szemben.

Kedden szavaz az Európai Néppárt (EPP) a Tisza Párt felvételéről, semmilyen feltételt nem szab a jobbközép pártcsalád a csatlakozáshoz – derült ki Magyar Péter Facebook-bejegyzéséből

Pénteken Manfred Weber, az EPP elnöke és európai parlamenti frakcióvezetője Magyarországon járt, külön tárgyalt a pártcsaládhoz tartozó KDNP képviseletében Semjén Zsolttal és a Tisza párt képviseletében Magyarral. A KDNP elnöke a találkozó után jelezte, nem tudják elfogadni a Tisza felvételét, ha ez bekövetkezik inkább kilépnének a Néppártból.

 Magyar szombati bejegyzésében megemlítette, "rendkívül szokatlan és megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel".

"Utoljára öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete volt" – írta a Tisza alelnöke.