„Klubrádió

Karácsony: Összevissza beszél a kormány, pánikol a Fidesz

8/06/2021 10:36

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely szerint a kínai egyetem ügyében a társadalmi akaratot kell a kormánnyal szemben érvényesíteni. A beruházás ugyan Budapesten valósulna meg, „fizetni mindenkinek kellene”, ezért az is átgondolandó, hogy országos népszavazást tartsanak Fudan-ügyben.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában többek közt azt mondta, az elmúlt időszakban sok egymásnak ellentmondó nyilatkozat jelent meg a témával kapcsolatban, összevissza beszél a kormány Fudan-ügyben, szerinte azért, mert pánikol a Fidesz. Néhány napja Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy támogatják, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarják-e a kínai egyetemet.

Itt a magyar adófizetők pénzéről beszélünk, ezért a pénzért a magyar adófizetők kapnak egy kínai magánegyetemet, ahol milliós tandíjért lehet tanulni, mint a világ bármely más pontján – fogalmazott a főpolgármester.

 

Karácsony szerint szeptember tájékán lehetne a népszavazást megtartani, és mivel nemcsak a budapestiek pénzéről van szó, így az országos szavazás is átgondolandó. Szerinte valójában egyébként nem a népszavazás a lényeg, hanem hogy a társadalom az akaratát érvényesítse a kormánnyal szemben

Fel kell mutatni az érveket és a társadalmi akaratot ebben az ügyben, akkor is, ha a kormány a szőnyeg alá szeretné söpörni – fogalmazott.

(Forrás: 24.hu)