„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: „Az ózdi jelölt karlendítése nem fér bele, és ne is férjen!”

24/09/2021 16:20

| Szerző: Klubrádió

Ózd jobbikos alpolgármesteréről előkerült egy fotó, amin náci karlendítést mutatott be. A kép egy a holokausztot bemutató lengyelországi múzeumban készült, antiszemita feliratok vannak a háttérben. Farkas Péter Barnabás elismerte, hogy ő látható a képen, de azt tagadja, hogy karlendített volna, szerinte csak integetett a többieknek, hogy álljanak össze csoportképre.

Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Azóta már a Momentum kifarolt a karlendítőnek tűnő ózdi jelölt mögül. A politikus jelenleg még a DK és a Jobbik támogatását élvezi, de már Karácsony Gergely főpolgármester is azt mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek a Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában, hogy „Az ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. Ez nem fér bele és ne is férjen bele!”.

A „Heti Kettes Ujhelyivel” címet viselő interjúsorozat mai epizódjában az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta: az előválasztásnak az is előnye, hogy idő előtt kiderülnek ezek a problémák.