„Klubrádió
A lényeg

Juhász Péter Székelyföldön Kövér László kabinetfőnökének úszómedencés villájára bukkant

17/12/2021 08:17

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Az ellenzéki aktivista Juhász Péter szerint a székelyföldi Hargita megyében luxusháza van Kövér László házelnök kabinetfőnökének. A épületről forgatott videóban Juhász helyieket is megszólított, akik arról beszélnek a felvételeken, hogy a  villában Kövér szokott vendégeskedni. A falubeliek által Kövér Lászlóhoz kötött villáról megjelent videó után az Országgyűlés sajtófőnöke azt közölte, a fideszes házelnök sose járt a helyen. Az ellenzék viszont elszámoltatná Kövér Lászlót a hozzá kötött hargitai luxusingatlan miatt.

A határon túlra érnek annak az ügynek a szálai, amit Kövér László kabinetfőnökének határon túli gyerekek megsegítésére létrehozott alapítványától, a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványtól indultak. Veress László, Kövér kabinetfőnöke és a családja Budán egy olyan luxusvillában lakik, amit Van Frank Liu, tajvani milliárdos több százmilliós pénzadománya után vettek. Emiatt már a rendőrség is nyomoz.

Juhász Péter ellenzéki aktivista, Youtube-csatornáján pénteken reggel robbantotta a hírt, hogy van egy másik villa is, Erdélyben, ami Veress nevén van, de az Együtt volt elnöke a házat inkább Kövér Lászlóval hozta kapcsolatba. Az  egykori ellenzéki politikus videója szerint ebben a villában látták ugyanis sokszor Kövért megszállni, pihenni, akár hivatalos úton, akár magán célú úton jár arrafelé.

A székelyföldi, alig 100 fős Tibódon álló úszómedencés villát Juhász egy drónvideóban be is mutatta.

A villa mellett Veressnek még más ingatlanai is vannak arrafelé, hangzik el a videóban. Van egy másik érdekes része a történetnek: a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány 35 millió forint támogatást utalt egy romániai egyesületnek, az Ábel egyesületnek. Ennek az Ábelnek Juhász szerint elővételi joga van a villára. 

Juhász arra is rávilágított, hogy az Ábel Egyesület elnöke Stefán Károly Róbert, aki a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány alapítója. Juhász szerint "Frank Liu strómanokon keresztül fizeti "Kövér László pihenését, tehát magánéletét". Juhász szerint a határontúliak és a tehetségek támogatása "csak cinikus félrevezetés".

A tibódiak által Kövér Lászlóhoz kötött villáról megjelent videó után az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán a hvg.hu kérdésére azt közölte, a fideszes házelnök sose járt a helyen. „Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát.”  

A hvg.hu Kövér Lászlónak címzett kérdéseire válaszul Szilágyi Zoltán sajtófőnök azt is közölte, a parlament elnökének „nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel”.

Az ellenzék közben bejelentette, elszámoltatná Kövér Lászlót a hozzá kötött hargitai luxusingatlan miatt. „Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát” – tartalmazza az egységes ellenzék 444.hu által idézett közleménye.