„Klubrádió
A lényeg

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség a Kövér László titkárságát érintő ügyben

14/12/2021 11:58

| Szerző: Klubrádió

A Transparency International Magyarország és Tényi István feljelentése alapján – ismeretlen tettes ellen – rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek érintettje Veress László, aki Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke – írja a 24.hu.

"Magasztos célokkal hozták létre a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt még 2019-ben, melynek alapvető célja a bírósági bejegyzés szerint a határokon túl élő magyar nemzetiségű fiatalok felkutatása, tehetségük ápolása és egymás közötti kapcsolataik erősítése. Azonban az alapítvány egészen másképpen viszi véghez a saját maga által meghatározott célokat a gyakorlatban: míg az elmúlt két évben nem sikerült sem egy honlapot, sőt még egy működő e-mail címet sem megadni elérhetőségként, addig jelentős összegeket költöttek más ügyletekre. ... Egy 320 milliós támogatás érkezett az alapítvány számlájára (Frank Liu tajvani üzletembertől, akinek maga Kövér László adta át a magyar állampolgárságot, illetve akit szintén a házelnök javaslatára Magyar Arany Érdemkereszttel tüntettek ki idén nyáron), amelynek kevesebb mint egy százalékát, 2,4 millió forintot költötték az alapítvány alapvető feladatára, emellett 13 millió forintból vettek egy Audi gépkocsit, és 240 milliót költöttek egy luxusvilla megvásárlására. És nem akárkik használják életvitelszerűen a II. kerületi épületet, illetve használják az autót: előbbiben Kövér László házelnök kabinetfőnöke, Veress László és családja él, az Audit pedig Veress közvetlen munkatársa, Visontai Kálmán, az alapítvány kuratóriumi elnöke vezeti" – írja a Transparency International Magyarország.

Ugyan a szereplőket lehet tudni, a rendőrség egyelőre mégis ismeretlen tettessel szemben nyomoz.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) üléBudapest, 2021. október 15. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k), Veress László, a házelnök kabinetfőnöke (b) és Sárdi Péter, az Országgyűlés Külügyi Hivatalának vezetője (j) a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén az Országház Felsőházi termében 2021. október 15-én. MTI/Soós Lajos