„Klubrádió
A lényeg

Feljelentést tettek Kövér munkatársainak határontúliakat "kihasználó" alapítványa miatt

5/11/2021 08:05

| Szerző: Klubrádió

Kövér László kabinetfőnökének a családja használta azt a budai villalakást, amit eredetileg határontúliak megsegítésére létrehozott alapítvány számlájára érkezett külföldi adományból vásároltak, de az alapítványhoz érkezett pénzeket amúgy is célzottan csak néhány ember jólétére fordították, ezért a Transparency International feljelentést tett az ügyben, írja a 24.hu.

Állami kitüntetést kapott Frank Liu, a kínai Chi Fu Investme
 
Állami kitüntetést kapott Frank Liu, a kínai Chi Fu Investme
 
Budapest, 2021. június 22. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Frank Liu Chi-Jen, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatója (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban az elismerés átadásán 2021. június 22-én. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján Áder János köztársasági elnök adományozta. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványnak több százmillió forintja volt, ezt a pénzt gyakorlatilag egyedül egy tajvani milliárdos adta, akinek korábban Kövér László maga adta át a magyar állampolgárságot. Kettejük között jó kapcsolat alakult ki. Így szinte már nem is meglepő, hogy a milliárdos által folyósított összeg a "családban maradt". A milliárdos által a külhoni magyarok megsegítésére létrehozott alapítványnak átutalt közel 1 millió eurót idehaza úgy használták fel, hogy abból a leginkább Kövér közeli munkatársai részesültek közvetve.

A külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt budai villalakást például az antikorrupciós szervezet szerint csalással és más bűncselekmények gyanúját felvetve használták. A 24.hu által feltárt történet szerint a II. kerületi budai villában található 240 millió forintos lakást Kövér László kabinetfőnöke, Veress László családja használja, az alapítvány kuratóriumi elnöke pedig Visontai Kálmán, aki Veress munkatársa az Országházban. A külhoni magyaroknak szánt adományokból nemcsak villalakásra, hanem egy Audi A6-os megvásárlására is jutott pénz, ezt Visontai használja, írja a lap.