„Köszönjük,
A lényeg

Jelölti vita: húzza az időt a köztévé

18/05/2024 10:02

| Szerző: Klubrádió

Egy aláírás nélküli levélben kért türelmet az MTVA a résztvevőktől, Magyar Péter szerint annyi derült ki, hogy a "Rogánpress húzza az időt".

Az MTVA bő egy hete közölte az EP-választáson induló pártokkal, hogy szervezés alatt áll egy listavezetői vita – ez egy nappal azután történt, hogy Magyar Péter a miskolci kampánygyűlésén bejelentette, tüntetést rendezne a közmédia székháza elé.

Az akkor kiküldött meghívókból számos részlet nem derült ki, ennek ellenére a 11 listavezető közül Dobrev Klára (DK-MSZP-P), Donáth Anna (Momentum), Deutsch Tamás (Fidesz), Róna Péter (Jobbik–Konzervatívok) és Vona Gábor (Második Reformkor) is jelezte, hogy elfogadja a meghívást. Magyar (TISZA) és például Toroczkai László (Mi Hazánk) pedig bizonyos feltételekhez kötötte a részvételét.

A közmédia most egy semmitmondó levelet küldött, még egy kis türelmet kérve – számolt be pénteken a HVG.

Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük!

Szombat délelőtt Magyar a Facebook-oldalán reagált, szerinte annyi derült ki, hogy "a Rogánpress húzza az időt és az, hogy a nevét senki sem meri adni ehhez".

Felhívom Papp (hírhamisító) Dániel, MTVA vezér figyelmét arra, hogy normálisan működő országokban a vitában részt vevő pártok képviselői egyeztetnek a vita részleteiről, a közmédia csak helyszínt és lehetőséget biztosít a műsorhoz

– írta.

Eközben péntek este a Partizán szervezésében lezajlott egy vita, Dobrev Klára, Donáth Anna, Toroczkai László és a Kétfarkú Kutyapárt listavezetője, Le Marietta részvételével. Ezen a színpadon Magyar és Deutsch helye üresen maradt. Előbbi azzal indokolta a távolmaradást, hogy szerinte elsősorban a köztévén van helye egy ilyen megmérettetésnek, illetve, hogy a Fidesz jelöltje nélkül nem valósul meg valódi, demokratikus vita – emlékeztetett a HVG.

Címlapi kép: A Duna World Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt 2014-ben. MTVA Fotó: Zih Zsolt