„Klubrádió
A lényeg

Jakab Péter narancsot pucolva reagált a Momentumnak

7/10/2021 16:39

| Szerző: Klubrádió

A Momentum beáll Márki-Zay Péter mögé az előválasztás második fordulójában, és a párt arra szólította fel a Jobbikot, hogy valljon színt ebben a kérdésben. Jakab Péter narancspucolós képpel reagált Facebook-oldalán, és azt írta, a választók döntenek majd, és nem aszerint, hogy pártvezetők mit mondanak nekik: „ez olyan fideszes, azt meg nem szeretjük.”

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke Facebook-oldalán reagált Fekete-Győr András bejelentésére, ugyanis a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé az ellenzéki előválasztás második fordulójában. A momentumos politikusok arra kérték a Jobbikot, hogy foglaljon állást az előválasztáson.

Jakab Péter, az esélyesnek tartott, de az első fordulóban negyedikként befutó miniszterelnök-jelölt azt írta: nem szereti, ha szövetségeseik felszólítják arra, hogy mit tegyenek és mit ne, és kiállt amellett, hogy az emberek kezébe akarja adni a döntést.

A pártelnök úgy fogalmazott: „A választó dönteni fog. Méghozzá aszerint, hogy kit tart alkalmasnak, felkészültnek, alázatosnak. És nem aszerint, hogy pártvezetők mit mondanak nekik. Az olyan fideszes. Azt meg nem szeretjük...”