„Klubrádió
A lényeg

III. kerületi polgármester: Demeter Szilárd össze-vissza beszél a Sziget fesztiválról

2/04/2023 05:01

| Szerző: Klubrádió

„Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a Sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen össze-vissza beszél” – így reagált Kiss László III. kerületi polgármester Demeter Szilárd szombati kijelentésére, amely szerint ha a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy döntene, akár meg is szűnhetne a Sziget fesztivál.

Demeter a Spirit FM nevű csatornán korábban azt nyilatkozta, hogy a Hajógyári sziget ikonikus helyszínei – nyolc hektárnyi terület – az ügynökség tulajdonában vannak. Kiss ehhez képest azt mondta, hogy az a terület, ahol a rendezvényt tartják, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

A Sziget menedzsmentje az ATV megkeresésére nem nyilatkozott, csupán annyit reagáltak, hogy a fesztivált mindig széleskörű együttműködésben szervezik, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nem csak a Sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét.

Demeter a kulturális jelentőségre hivatkozva döntött úgy, hogy mégis fenntartják a fesztivált, igaz, mostantól évente kötnek új szerződést, hogy, mint fogalmazott, „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.