„Támogassa
A lényeg

II. kerületi polgármester: Határozott cél, hogy megoldást találjunk az Átrium ügyére

22/08/2023 15:17

| Szerző: Klubrádió

Őrsi Gergely a hvg.hu-nak azt mondta: megérti az Átrium bezárására vonatkozó döntést, de a második kerületi önkormányzat határozott célja, hogy ne vesszen el az az érték, amit a színház teremtett.

"Határozott célunk, hogy a II. kerületi művészeti élet ne veszítse el azt az értéket, amit az Átrium teremtett. Hogy hogyan és milyen formában érhető ez el, arról most csak annyit tudok mondani, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni" – nyilatkozta a hvg.hu-nak a II. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely.

A polgármester a Facebookon is azt írta: „Hiszem, együtt a mostani, kilátástalannak tűnő helyzetre is találunk megoldást. Budának szüksége van az Átriumra és most az Átriumnak is a budaiakra – mi pedig nem hagyhatjuk, hogy elvegyék tőlünk a színházunkat.”

Az Átrium színház vezetői hétfőn közölték: az állami támogatás teljes hiánya miatt fenntarthatatlanná vált a működésük, és az évad végén, 2024 nyarán végleg befejezik a színház üzemeltetését.

Zsedényi Balázs, a színház egyik vezetője a Reggeli gyorsban azt mondta: bármilyen forgatókönyv elképzelhető, ugyanakkor nem számítanak arra, hogy akkora volumenű segítséget tudnak kapni, amivel fenntarthatóvá válna a működés. Hozzátette: "Csináljuk meg az utolsó évadot úgy, hogy az legyen rock'n'roll".