„Klubrádió
A lényeg

Hétvégén nincs szülés a mosonmagyaróvári Karolina kórházban

1/03/2023 14:11

| Szerző: Klubrádió

Nem zárják be, de hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – ez derül ki a kórház honlapján megjelent tájékoztatásból. Az intézkedések március elsejétől, tehát mától léptek életbe, az erről szóló szűkszavú tájékoztatás pedig ugyancsak ma reggel került ki a honlapra. Ebben dr. Rumi Márk orvosigazgató a lakosságot az „új ellátási struktúráról” értesíti a lakosságot.

Íme az új regula:  

"Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.

 
Illusztráció: Pixabay
 

Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.

A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.

Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.”

A lakosságot teljesen váratlanul érte az intézkedés, korábban semmilyen bejelentés nem érkezett, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy lényegében nappali kórházzá degradálják a Karolinát – írta a 24.hu.