„Klubrádió
A lényeg

Három vitorlást venne az Orbán Balázs-féle alapítvány a Balatonra, a kastély mellé

1/02/2023 12:44

| Szerző: Klubrádió

Január végén jelent meg a közbeszerzési értesítőben egy felhívás arról, hogy három darab új vitorlás hajót szerezne be az Orbán Balázs vezette Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC). A győztest nyílt eljárásban választanák ki – írja az RTL.

Az uniós felhívásból egyelőre annyi derül ki, hogy 3 darab új típusú vitorlás hajót vennének, az azokhoz tartozó felszerelésekkel együtt, ami 18 darab úszást segítő mellényt, valamint a vitorlás hajók szállítására alkalmas rendszámmal ellátott utánfutók beszerzését jelenti. Ezeket az MCC meg is vásárolná.

A Mathias Corvinus Collegium győri központja lesz a Konferenci
 
Orbán Balázs. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
 
 

Azt is pontosan meghatározták, milyen vitorlásokra lenne szüksége az Orbán Viktor politikai igazgatója által vezetett MCC-nek. E szerint a hajóknak hatszemélyesnek kell lenniük, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőséggel. Fontos még, hogy a jármű legyen a „World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípus”.

A megvásárolt vitorlásokat aztán a révfülöpi vitorláskikötőbe kell leszállítani. A révfülöpi ingatlanhoz a kikötő mellett egy kastély is tartozik.