„Köszönjük,
A lényeg

Hadházy: Elkészült a felcsúti "csodasuli"

19/08/2022 13:13

| Szerző: Klubrádió

Új, modern, okosépületet kapott a felcsúti Endresz György Általános Iskola. A település szélén épült meg a 16 tantermes, padlófűtéses, légkondicionált iskola, tornatermében lelátóval; a kivitelező Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége volt.

Az 1800 lakosú Felcsúton 600 gyerekre tervezték az új iskolát. A több, mint ötezres Szadán elnapoltak egy iskolaépítést, itt azonban nem – tette szóvá Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteki posztjában.

Mint Hadházy írja, ez egy "újabb bizonyíték, hogy a sorosista brüsszelita libsibolsik csak kárognak, amikor a beruházások leállítását és a megszorításokat emlegetik. Egy kis 1500 lelkes faluban is ekkora fejlesztések vannak tehát, akkor mi a baj?"

A felcsúti iskolát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, helyi székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építi, eredetileg nettó 4 milliárd 549 millió forintos büdzséből. Pár napja a központi költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetéből a kormány 264 millió forintot biztosított az Endresz György Általános Iskola ingóságainak a beszerzésére – írta a hvg.hu.

Hadházy Ákos csütörtökön beszélt a további felcsúti beruházásokról a Klubrádiónak. Azt mondta, bár 1150 milliárd forintnyi beruházást takarékossági okokból felfüggesztett a kormány, a felcsúti mesterséges szigetre vezető hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem tovább épül. Szerinte az eltékozolt, elfecserélt pénzek jelképe lesz a tóval és a kisvasúttal együtt ez a hattyú. Megjegyezte: bár már ott tartanánk, hogy ez csak rossz emlék, és mint az érdi szoborpark vagy Ceaucescu lerobbant stadionja, lehetne turistalátványosság és mementó egyszerre.