„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Életveszélyessé vált a kisvaszari ház, amelyet 200 millió forint EU-s pénzből "elvileg" felújítottak

13/06/2022 13:53

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos megválasztott parlamenti képviselő megint Kisvaszarra látogatott, ahogy az országgyűlés alakuló ülése helyett is. Akkor európai uniós pénzek elcsalásáról beszélt, most pedig arról, hogy egy 200 millió forint EU-támogatásból elvileg felújított épület életveszélyessé vált a múlt heti nagy esők miatt. Hozzátette: a polgármester annyit mondott a lakóknak, támasszák ki a gerendákat és a falakat, és keressenek másik lakást.

Életveszélyessé vált a múlt heti esőzés után az a kisvaszari ház, amit az önkormányzat elvileg felújított 200 millió forint EU-s pénzből – írta Hadházy Ákos Facebook-oldalán. A független képviselő szerint a lakók egy nagy reccsenést hallottak, majd azt látták, hogy a födém megrogyott és a vakolat lehullott.

Hadházy azt írta: a ház az önkormányzat nevére került, hogy egy 200 milliós projekt részeként felújítsa, majd szociális bérlakásként használhassák az ott lakók. A "felújításból" azonban csak néhány nyílászáró cseréje, egy fa kályha és egy mosógép lett, mert "elfogyott" a pénz.

A megválasztott képviselő úgy folytatta: miután a család ezt szóvá tette és ő nyilvánosságra hozta, a lakókat nagyon komoly presszió éri a polgármester részéről. Úgy fogalmazott: a település vezetőjének van képe rágalmazásért perelni őket (szerinte azt remélve, hogy nem lesz ügyvédjük, de gondoskodott róla, hogy legyen) Most pedig a lakók szerint csak annyit mondott a polgármester, hogy támasszák ki oszlopokkal a gerendákat és a falakat, és keressenek maguknak máshol lakást. És ha esetleg a biztosító fizet, akkor majd megcsinálják. Ígérte, hogy faoszlopokat adnak majd, de egyelőre nem érkezett semmi.

Hadházy Ákos korábban, a parlament alakuló ülése helyett is Kisvaszarra ment. Azért választotta a Baranya megyei települést, mert "néhány roma honfitársunk arcát és nevét vállalva beszélt arról, hogyan csalta el az önkormányzat a megsegítésükre, felemelésükre kapott százmilliókat". Mostani posztjában hozzátette: ezek az emberek különlegesek, mert az egész országban rengeteg visszaélés történik a romáknak szánt EU-s támogatásokkal, de nagyon kevés olyan kiszolgáltatott ember van, aki névvel, arccal szóvá meri tenni.