„Klubrádió
A lényeg

Hadházy a Parlament helyett Kisvaszaron tett alternatív esküt

2/05/2022 13:06

| Szerző: Klubrádió

Mivel a politikus szerint valódi ellenzéki munka nem folyhat a parlament falai között, Hadházy Ákos Kisvaszaron tett esküt.

Hétfőn tartja alakulóülését az Országgyűlés, amelyen képviselők már letették esküjüket. Ahogy azt előzetesen ígérték, az eskütétel után kivonultak az ülésteremből a Momentum, DK és a Párbeszéd képviselői. A Jobbik, az MSZP és az LMP bent maradt Áder János beszéde alatt is.

Korábban Kocsis Máté fideszes frakcióvezető azt mondta, aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet, a Momentum frakciója is bement az eskütételre, noha a párt korábban támogatta Hadházy Ákos felhívását, hogy bojkottálják az ülést. A bojkott bojkottálása miatt végül Hadházy Ákos nem lesz a Momentum frakciójának tagja – sommázta a 444.

A politikus ehelyett alternatív esküt tett a Baranya megyei Kisvaszaron, mert szerinte valódi ellenzéki munka nem folyhat a parlament falai között, mert azzal csak a hatalomnak tesznek jót. „Esküszöm, hogy mindent megteszek azért, hogy az országot elfoglaló, velejéig korrupt bűnszervezettől megszabaduljunk, és az általuk elkövetett bűncselekmények ne maradjanak következmények nélkül. Esküszöm, hogy harcolni fogok azért, hogy a következő választás valódi, tisztességes, demokratikus választás legyen.”

Azért választotta Kisvaszart, mert "néhány roma honfitársunk arcát és nevét vállalva beszélt arról, hogyan csalta el az önkormányzat a megsegítésükre, felemelésükre kapott százmilliókat".

Korábban Lakner Zoltán politikai szakértő arról beszélt, hogy szerinte nagyon fontos, hogy az ellenzék minél több pozíciót elfoglaljon a Parlamentben, mert így alternatív politikai fórumokat teremthet meg.