„Köszönjük,
A lényeg

Hadházy: A HM nem árulta el, mennyit költöttek az Orbánt is reptető gépekre

16/01/2023 17:03

| Szerző: Klubrádió

A Honvédelmi Minisztérium szerint nem kezelnek arra vonatkozó adatot, hogy mennyi időt töltöttek a levegőben a tárca üzemeltetésében lévő repülők.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) azt állítja, nem tudja, hogy mennyi időt voltak levegőben az üzemeltetésében lévő, Orbán Viktor kormányfő útjaira is használt gépek, valamint hogy mennyit költöttek ezekre a repülésekre – írta Hadházy Ákos.

Először a repült órák költségét és a repült órák számát kérdezte. Akkor, azt válaszolták, hogy a költség közadat, a repült órák száma viszont hadititok, de nem árulták el egyiket sem. Ezután írt külön egy kérdést a költségekről, amire szintén egy hónap után érkezett az elutasító válasz.

A honvédelmi tárca azonban a független országgyűlési képviselő megkeresésére azt válaszolta, hogy nem kezelnek ilyen adatot

"Így – egyelőre – nem tudjuk meg, hogy mennyibe került Önöknek, hogy ezek a luxus gépek vitték Orbánt például Rómába homározni vagy Katarba meccset nézni" – írta Hadházy.

A független képviselő korábban azt nyilatkozta a Klubrádiónak, hogy Orbán Viktor a honvédségi luxusrepülőgépet is használta a katari meccsnézéshez.