„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: 30 millióba kerül egy olyan út, mint Orbán vagy Szijjártó katari repülése

14/12/2022 18:31

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor a honvédségi luxusrepülőgépet is használta a katari meccsnézéshez – nyilatkozta a Klubrádiónak Hadházy Ákos. Egy-egy ilyen út körülbelül 30 millió forintba kerül a képviselő szerint.

2022. december 14. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (22.12.14.)
00:40
00:00

Orbán Viktor a honvédségi luxusrepülőgépet is használta a katari meccsnézéshez – nyilatkozta a Klubrádiónak Hadházy Ákos. A kormányfő kedden este élőben nézte meg Katarban a labdarúgó világbajnokság elődöntőjét, szerdán azonban már Brüsszelben részt vett az Európai Unió és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége csúcstalálkozóján.

A korrupcióellenes küzdelméről is ismert politikus hangsúlyozta, hogy a 606-os lajstromjelű honvédségi jet kedd reggel érkezett a világbajnokság helyszínére, de a miniszterelnök nem azzal utazhatott, hanem szerinte Csányi Sándor OTP-vezér vagy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja gépével, Brüsszelbe viszont már a honvédségi gép vitte onnan.

A független országgyűlési képviselő megjegyezte: olyan nagy lett a katari-magyar barátság, hogy egyik nap Orbán Viktor beszél a katari miniszterelnökkel, majd másnap egy másik géppel Szijjártó Péter repül oda tárgyalni. Egy-egy ilyen út körülbelül 30 millió forintba kerül – mondta Hadházy Ákos.