„Klubrádió
A lényeg

Gyurcsány: Az ellenzéki összefogás nem halott

9/02/2023 16:27

| Szerző: Klubrádió

A hétvégén az LMP és a Momentum is pártrendezvényt tartott, az előbbin Ungár Péter társelnök, az utóbbin a politikába gyermeke születése után visszatérő Donáth Anna beszélt az ellenzéki összefogás sikertelenségéről. Ungár azt mondta, az ellenzéki összefogás halott, Donáth pedig arról beszélt: le kell szállni az eddigi ellenzéki vonatról.

Az ő szavaikra reagált csütörtök reggel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán. Az egykori miniszterelnök pontokba szedve fejtette ki a véleményét a helyzetről. Szerinte "az ellenzéki összefogás nem halott. Egyelőre még nem él, de nem is kell, hogy éljen. Majd élni fog, mikor jön az idő".

Úgy látja, hogy a Fidesz legyőzésének csak egy útja van: „vagy mindenki közösen a mi oldalunkon, vagy marad a Fidesz”.

Szerinte a DK-val szemben "politizálni, gyurcsányozni a vereség forgatókönyve. Aki ezt tette az elmúlt egy évtizedben, az elbukott", aztán megismételte, amit a saját, vasárnapi évértékelőjében már kifejtett: "Aki nincs a Fidesszel szemben, az mellette van, és a haza ellen van".

Hozzátette azt is, hogy "Harc van. Aki nem érti a harc szabályait, az ne legyen harcos. Sok más szakma is van. Autófényező?"

(via hvg.hu, kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)