„Klubrádió
A lényeg

Ungár: Az ellenzéki összefogás halott

4/02/2023 13:43

| Szerző: Klubrádió

Ungár Péter úgy véli, a választás tanulsága, hogy a pártok összefogása halott ügy. Az LMP társelnöke szerint a párt feladata 2023-ban azt bizonyítani, van zöld párt a magyar politikában. Élesen bírálta a paksi bővítést és nagy port kavart akkumulátorgyárak létesítésének tervét.

Az ellenzéki pártokat, az ellenzéki összefogást és Magyarországon épülő akkumulátorgyárakat kritizálta az LMP kongresszusán mondott beszédében Ungár Péter, a párt társelnöke. Szemfényvesztésnek nevezte, hogy ha Magyarországból akkumulátor-nagyhatalom lesz, és akkor helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége – írja a Telex.

A politikus szerint akkor is épülne a Paks 2, ha 2010-ben nem lett volna kormányváltás.

A tavalyi választási eredményről azt mondta: az ellenzéki pártok közül az LMP tanult leggyorsabban az újabb kétharmaddal végződő választás kudarcából. A tisztességes vereséghez sem volt elég az a politika, ami csupán annyit mondott az embereknek, hogy el tudtunk indulni együtt, mondta az LMP társelnöke.

„Hányszor hallgattuk meg, hogy semmi más nem kell az üdvözítő győzelemhez, csak az, hogy mi végre benne legyünk a buliban. Benne voltunk a buliban, vereség lett, a konzekvenciát levontuk az összefogás halott.”