„Klubrádió
A lényeg

Donáth Anna: Meg kell tervezni a jövő Magyarországát

5/02/2023 11:34

| Szerző: Klubrádió

Szombaton tartott gyűlést a Momentum Mozgalom, melyen vizionárius programot hirdetett Donáth Anna jövőértékelő beszédében. Tavaly szülése előtt vonult vissza egy időre a politikus, akinek visszatértét pár hete már plakátokkal sejteti pártja.  

Tisztújítás ugyan nem volt a rendezvényen, de a régi pártelnök visszatért a politikába, és radikális változást ígért, hogy az ellenzék politizálása ne csak újabb fideszes kétharmadot eredményezzen. Arra is reagált, hogy az elmúlt időszakban a Demokratikus Koalíció törekedett arra, hogy az ellenzék vezető pártjává váljon, és több politikust is sikerült átcsábítaniuk a DK-ba, többek közt a Momentumból is. Ugyancsak különbséget jelent a két párt közt, hogy míg a DK egyértelműen nemet mondanak az előválasztásra, és önálló utat képzelnek el az ellenzéki oldalon, addig a Momentum nem zárkózik el egy ilyen együttműködéstől. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a választás előtt olyan kompromisszumokat is vállaltak egy lehetséges kormányváltás reményében, amelyeket nem kellett volna. De azt is kimondta, hogy ez a rendszer nem váltható le egy ilyen széttöredezett ellenzékkel.

Nem ígért csodát, de másik utat kell járni, ha le akarják váltani a Fideszt és be akarják fejezni a rendszerváltást, illetve valóra váltani annak ígéreteit. Kemény munkára van szükség, itt egyetlen politikus sem ígérhet csodát. Donáth szerint ez a kemény munka vezethet eredményre, ami a mostani rendszer összeomlása után jöhet el. Mert szerinte ez a rendszer előbb-utóbb össze fog omlani, hiszen hazugságra épül. Hogy ez az összeomlás mikor jön el, azt ő sem tudja megmondani, de ott kell állni felkészülten, hogy akkor a Fidesz helyére léphessen a párt és kivezesse az országot ebből az állapotból és ismét nyugati pályára állítsák Magyarországot.

A beszéd szövege itt érhető el.