„Köszönjük,
A lényeg

Gyorsan kipucolták a vesztes jászberényi Fidesz oldalait

16/01/2023 13:54

A Fidesz jászberényi kudarca után szinte azonnal elkezdték letörölni azokat a fideszes oldalakat, amelyek a helyi kampány eseményeit dokumentálták. A Fidesz támogatottja, Besenyi Orsolya civilben a helyi kórház orvosigazgatója, írja a Telex, amely szerint még ki sem hirdették a hivatalos eredményeket, a nő politikusi Facebook-oldalát törölték, vagy a láthatóságot korlátozták.

Besenyi Orsolya november óta hirdette magát a Facebookon, összesen 140 hirdetése jelent meg, amelyre 667 ezer forintot költött, írja a Facebook Ad Library nevű felületére hivatkozva.

 
 

 

A Fidesz Jászság Facebook-oldaláról is törölték az összes, az elmúlt napokról beszámoló posztjait, és csak a „hajrá Orsi”-s kommentek maradtak meg a törölt posztok alatt. A Jászberény többet érdemel néven egy olyan Facebook-oldalt is elindítottak, amit 600 ezer forintért hirdettek, és "ahol egyebek mellett Márki-Zay Péter dollárbutykosokkal kitömött embereivel riogatták, valamint a Pestisrácok.hu cikkeivel szórakoztatták 522 követőjüket (összehasonlításképp: Jászberényben 26 500 ember lakik). A hirdetésnél megadott adatok a Jászságjava-oldal egyik emailcímére mutatnak" - írja a lap.

Ennek ellenére a polgármesteri címet és mind a tíz egyéni választókörzetet is a Közösen Jászberényért Egyesület nyerte, a Fidesznek négy, a kompenzációs listáról bejutott képviselője lesz. Nem jutott be a Mi hazánk képviselője sem. A DK korábbi alpolgármestere, akinek a javaslatára végül az előző képviselőtestületet megbuktatták, a választás után bejelentette, kilép a Demokratikus Koalícióból.