„Klubrádió
A lényeg

Gulyás: Álhír, hogy nem fogadják el a helyreállítási tervet

7/07/2021 16:32

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely a kormányinfón álhírnek nevezte azt, hogy az Európai Bizottság nem fogadja el a 7,2 milliárd euró uniós támogatás elköltéséről szóló magyar helyreállítási tervet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezek után mégis arról beszélt, hogy szerinte az EB már lezárt témákban élt abszurd felvetésekkel.

2021. július 07. A lényeg - 21.07.07. Gulyás Gergely
00:37
00:00

Az Európai Bizottság nem fogadja el a 7,2 milliárd euró uniós vissza nem térítendő támogatás elköltéséről szóló magyar helyreállítási tervet a július 12-én esedékes határidőig - írja diplomáciai forrásokra hivatkozva a Politico. A lap forrásai szerint az EU vezetői szerint a magyar tervben nem szerepelnek elég szigorú lépések a korrupció megelőzésére. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter többször is álhírnek minősítette ezt, de közben önmagának ellentmondva beismerte, hogy a tárgyalások során a Bizottság az utóbbi hetekben egyes "már lezárt területeken", vagyis témaköröknél is "abszurd felvetésekkel" élt – írja a 444.

"Ha az Európai Bizottsággal nézetkülönbség áll fenn, annak a rendezésének meg van az útja" – reagált Gulyás arra a kérdésre, hogy ha az Európai Bizottság a pedofiltörvény visszavonásához köti majd az uniós támogatások utalását, akkor visszavonják-e a törvényt. Ha bíróság elé kerül az ügy, és az hoz egy döntést, azt Magyarország, ahogy eddig is, be fogja tartani.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás Gergely
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI