„Klubrádió
A lényeg

Gulyás a jogállamiságról: Brüsszel a baloldal nótáját fújja

5/04/2022 21:08

| Szerző: Klubrádió

Miután az Európai Unió bejelentette, hogy megindítja Magyarország ellen a jogállamisági eljárást, reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus szerint a választási eredmény soha nem látott támogatást jelent a kormánypárt és a gyerekvédelminek nevezett pedofiltörvény mögött.

"Brüsszel hibázik, amikor „ugyanazt a nótát fújja”, mint a magyar baloldal, azt ugyanis a magyarok most utasították el nagy többséggel" – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-vel az Európai Bizottság elnökének keddi nyilatkozatára reagálva.

Miután Ursula von der Leyen Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén bejelentette, hogy elindítják Magyarország ellen a jogállamisági eljárást, reagált a Miniszterelnökséget vezető moinoiszter, aki azt momndta: "a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott a vasárnapi országgyűlési választáson, míg a gyermekvédelmi törvénnyel több mint 3,3 millió ember fejezte ki egyetértését".

"Ez soha nem látott támogatottság mind a kormánypártok, mind a gyermekvédelmi törvény ügye mögött – emelte ki. Éppen ezért a demokrácia alapvető szabályait a bizottságnak is el kell fogadnia – szögezte le, hozzátéve: nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie a bizottságnak, hanem vissza kellene térni a józan észhez és a párbeszédhez. Erre a magyar kormány mindig nyitott volt" – hangsúlyozta.

A miniszter azt is kérte: Brüsszel ne büntesse meg a magyar választókat azért, mert a választáson és a gyermekvédelmi törvény ügyében nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg.