„Hírek
A lényeg

Gallup: Magyarország közepesen boldog ország, csak egy kicsit boldogtalanabb, mint Salvador

20/03/2023 09:36

| Szerző: Klubrádió

A Gallup Intézet globális felmérésén alapuló, évente kiadott World Happiness Report, azaz a világ legboldogabb országainak idei ranglistájának élén Finnország végzett.

Magyarország az 51. helyen áll

– írja az MTI.

Az intézet a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017-2019 között, a pandémiát megelőző években.

 
Ők felfelé húzzák a mezőnyt (Facebook/Mészáros Lőrinc)
 

Finnország sorozatban a hatodik éve végez az élen, a dobogón Dánia és Izland kapott még helyet. Őket Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

Magyarország a középmezőnyben, az 51. helyen szerepel. Szomszédaink: az 50. helyen a közép-amerikai Salvador, az 52. helyen pedig Argentína. A világ két legboldogtalanabb országa  Afganisztán és Libanon.