„Klubrádió
A lényeg

Fürjes reakciója Lázárra: A politikában nincs se mindig, se soha

27/01/2023 16:51

| Szerző: Klubrádió

Fürjes Balázs a Telexnek reagált Lázár János építési és közlekedési miniszter helyenként indulatos széljegyzeteire, amelyekkel számos korábbi fővárosi beruházás tervezését is lesöpörték az asztalról. 

„Egyetlen miniszter írói munkásságát sem kommentálom. Szerettem Budapestért dolgozni Tarlós Istvánnal és Vitézy Dáviddal közösen, egy jó csapatban bármikor újrakezdeném. A politikában és a szerelemben pedig nincs se mindig, se soha, ahogy azt Antall Józseftől tudjuk” – nyilatkozta a portálnak a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Tíz napja derült ki, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára felmondta a kormány a Nyugati pályaudvar tavaszi tervpályázata alapján a továbbtervezésre már elnyert uniós támogatási szerződést. Ez azért is volt meglepő, mert erre a projektre Magyarország már elnyert 1,1 milliárd forintot, így inkább visszafizetik a pénzt, minthogy a Fürjes Balázs idején elkezdett tervezést folytassák.

Pénteken a Telex további hasonló ügyekről számolt be: a portál birtokába került – néhol indulatos széljegyzetekkel tarkított – dokumentum értelmében Lázár János mintegy nyolcvan további, nagyrészt fővárosi fejlesztés lezárásáról döntött. Ezek között van a Városmajor megújítása is, amely Fürjesnek fontos lett volna, és amelyhez Lázár annyit fűzött: "SOHA! NEM!". Erre reagált a volt Budapest és agglomerációs fejlesztési államtitkár.

A portál szerint köztudott, hogy Lázár és Fürjes között régóta rivalizálás folyik, váltakozó szerencsével.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)