„Klubrádió
A lényeg

Fürjes: "Karácsonyéknak" polgármester-választást kellene tartaniuk a várkerületben

12/09/2022 09:38

Ha Karácsonyék valóban demokraták, polgármester-választás következik - írta Fürjes Balázs, a Fidesz "álfőpolgármestere" azután, hogy az I. kerülteben vasárnap a fideszes Fazekas Csilla nyerte az időközi képviselő-választást, és így az önkormányzatban az ellenzék elveszítette a többséget.

Magyarország rendezi 2020-tól 2022-ig a tenisz Fed Kupa dönt?
 
Fürjes Balázs Fed Kupa
 
London, 2019. június 27. Fürjes Balázs nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos a londoni Queen's Tennis Clubban tartott sajtótájékoztatón 2019. június 27-én. Az eseményen bejelentették, hogy Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed Kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A helyi képviselőtestületben ugyanis a Jobbik korábbi két képviselője általában a Fidesszel szavaz, ennek tudatában Fürjes Balázs kijelentette, Karácsony Gergely és párttársa, V. Naszályi Márta súlyos vereséget szenvedett. Naszályi a választás után gratulált a győztesnek.

A csavaros észjárású fővárosi fideszes pártember szerint a polgármesterasszonynak most le kell mondania, bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól, utat kell engednie a budaváriak demokratikus akaratnyilvánításának. Szerinte új polgármester-választást kell tartani Budavárban, hogy ismét V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket - írta a Miniszterelnökség államtitkára.

A Reggeli gyorsban V. Naszály Márta polgármestert kérdezték a választás után. A lejátszóra kattintva meghallgathatja.

2022. szeptember 12. Reggeli gyors - részlet 2022.09.12. V. Naszály Márta
05:59
00:00

A választáson amúgy a szavazók alig több mint egyharmada, 36,93 százalék ment el szavazni, és közel fele-fele eredmény született. Fazekas 53,07 százalékot kapott, a több ellenzéki párt által támogatott Korsós Borbála Erzsébet 45,55 százalékot.