„Köszönjük,
A lényeg

Fico állapota stabil, előzetesben Jurij Cintula

18/05/2024 15:20

| Szerző: Klubrádió

A szlovák miniszterelnök jelenleg nem vár újabb műtétre, de még nem szállítják át Pozonyba. Közben a Specializált Büntetőbíróság zárt ajtók mögött úgy döntött, bűnismétlés és szökés veszélye miatt előzetes letartóztatásba kell helyezni Jurij Cintulát.

Délelőtt a bazini Speciális Büntetőbíróságra szállították a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet elkövetésével vádolt férfit. Zárt ajtók mögött, az előkészítő bíró döntött az ügyészség őrizetbevételi javaslatáról. Bűnismétlés és szökés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezték Jurij Cintulát. A bíróság döntése nem jogerős – számolt be a Parameter.sk.

Fico elleni merénylet
 
 A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító jármű érkezését biztosító rendőrök a bazini különleges büntetőbíróságnál 2024. május 18-án. l Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlák
 

Fico állapota stabil, a pénteki műtétje hozzájárult a pozitív prognózishoz – számoltak be Zuzana Dolinková egészségügyi és Robert Kalinák védelmi miniszterek szombati sajtótájékoztatójukon. Kalinák elmondta, a miniszterelnök eszméleténél van, beszélni is tudott vele. Egyelőre ugyanakkor nem szállítják át a besztercebányai kórházból Pozonyba.