„Klubrádió
A lényeg

Félmillióra bírságolták az ellenzéki kivetítőt kihúzó Hoppál Pétert

31/03/2022 20:09

| Szerző: Klubrádió

Félmillió forintos bírságot rótt ki a Baranya megyei választási bizottság Hoppál Péterre, Baranya megye 2. számú egyéni választókerületének fideszes képviselőjelöltre és korábbi kulturális államtitkárra, amiért március 28-án, szavai szerint "polgári engedetlenségből" kihúzta a konnektorból a Pécs főterén felállított kivetítőt, amin az ellenzék kampányüzenetei futottak.

Erről Mellár Tamás, a Baranya megyei 1. körzet parlamenti (ellenzéki) képviselője számolt be a Facebookon. Azt írta: „Más jelölt kampányának szándékos, agresszív viselkedés tanúsításával való akadályoztatása ugyanis közismerten jogellenes cselekedet, amivel (Hoppál Péter) megsértette a választás tisztaságára, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket. A bizottság az utóbbi kifogást jóváhagyta, s 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a képviselő urat. Számomra ennél is fontosabb, hogy a bizottság »eltiltotta a jogsértőt a további jogsértéstől«. Vasárnapig nem szeretnék Hoppál úrról többet hallani, utána is csak azt, hogy új cégével áramtalanítást vállal”.

Mellár az incidensről úgy fogalmazott: csupán néhány napja állt az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítő a Széchenyi téren, amikor Hoppál Péter, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megjelent a helyszínen, „minősíthetetlen stílusban beszélt a sátor személyzetével, kihúzta az eszköz kábeleit, majd mint aki dolgát jól végezte, elsétált”. Az esetről mi is beszámoltunk.