„Klubrádió
A lényeg

Ezúttal barnára festették a ferencvárosi padot

12/07/2023 13:32

| Szerző: Klubrádió

Fordulat állt be az egy hét alatt szivárványszínűről zöld-fehérre, arról szivárványosra, majd ismét zöld-fehérre festett pad történetében: ezúttal a padot visszafestették eredeti színére, barnára.

Ugyanakkor annyiban mégis kilóg köztéri társai közül, hogy egy feliratot is ragasztottak rá: "Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk."

 
Barnára festett pad a Tompa utcában
 
 Forrás: Olvasói fotó
 

A padot kedden este festették át – hogy kik, azt egyelőre nem tudni. A IX. kerületi önkormányzat a Telex megkeresésére azt mondta, nem ők voltak, és sejtésük sincs, ki lehetett az.

Az eredetileg Nyitott, Szabad, Boldog feliratú, és a "mindenkinek van helye a társadalomban" üzenetét szimbolizáló színes pad először két napig húzta ki érintetlenül, az Aryan Greens (Árja Zöldek) nevű Fradi-ultracsoport szombat reggelre festette át elsőként. A IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina akkor ezt úgy kommentálta, hogy "a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában". Baranyi a Megbeszéljük adásában azt mondta, még segítenék is a Ferencváros-ultrákat, ha szeretnének egy kerületi padot a saját színeikkel kifesteni. Viszont a szivárványos pad közvetlen közelében élők és dolgozók semmilyen megbotránkoztatót nem találtak az Amnesty International kezdeményezésében.

A Telex azon kérdésére, hogy szerinte mégis melyik fél unja majd meg hamarabb az átfestést, azt válaszolta, szerinte semmi értelme nem lenne annak, ha ez mostantól egy oda-vissza festegetéssé válna. "Közösen keressük a helyzet megoldását az Amnestyvel arra, hogy az ügy hogyan záruljon le, mert ez hosszú távon biztosan nem használ senkinek."