„Támogassa
Megbeszéljük...

Baranyi Krisztina: A fradisták is lefesthetnének egy saját padot

10/07/2023 18:49

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Nemcsak, hogy jóváhagynák, de még segítenének is a Ferencváros-ultráknak, ha szeretnének egy kerületi padot a saját színeikkel kifesteni – nyilatkozta Baranyi Krisztina. A IX. kerületi polgármester arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy a szivárványos pad közvetlen közelében élők és dolgozók semmilyen megbotránkoztatót nem találtak az Amnesty International kezdeményezésében, sőt büszkék arra, hogy nyitott és befogadó kerületben élhetnek. 

2023. július 10. Megbeszéljük-részlet (2023.07.10.) Baranyi Krisztina
10:15
00:00

Csütörtök reggel az Amnesty International a ferencvárosi önkormányzattal közösen szivárványos padot avatott a Tompa utcában. A sokszínű megjelenését azonban mindössze két napig őrizte, szombat reggelre ugyanis a Fradi zöld-fehér színeivel mázolták át. A felirat alapján az Aryan Greens (Árja Zöldek) nevű Fradi-ultracsoport festette át a padot. A FradiMob nevű Facebook-oldalon azt írták: "Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná." (sic!)

Ezt követően az önkormányzat visszaállította a padot szivárványos állapotába, mire a Gerilla - A harmadik csapás elnevezésű Facebook-oldal hadüzenetnek nevezte a kerület akcióját. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester azonban nem gondolja, hogy lesz ennek még folytatása. Bízik benne, hogy a Fradi-ultrák olyasmi folytatásra gondoltak, hogy lefestenek zöld-fehérre egy még kezelésre váró padot. Ezt a kezdeményezést minden további nélkül támogatná – tette hozzá.

"Nemcsak hogy jóváhagynánk, de még segítenénk is nekik. Sőt, szívesen adnánk jó minőségű festéket, meg különböző szerszámokat egy ilyen padfestéshez, mert valljuk be őszintén, nem volt túl profi. Elég amatőrnek tűnt ez az átfestés" – utalt Baranyi az ultrák gerillafestésére. Hozzátette, akár még a nevüket is ráírhatják.

A polgármester örülne neki, ha a kerület köztéri bútorai megújulnának. Mint minden ember ebben a kerületben, ugyanúgy a különböző színűre festett padok is megférnek egymás mellett – fogalmazott.

Baranyi hétfőn járt a Tompa utcában, ahol a környéken élő és dolgozó emberek azt mondták neki, hogy nevetséges a fociultrák reakciója. Továbbá a helyieknek tetszik a szivárványos pad, és semmi megbotránkoztatót nem találnak benne, "sőt, büszkék rá, hogy mi egy nyitott és befogadó kerület vagyunk" – tette hozzá. A polgármester számára ezek a visszajelzések a mérvadóak és nem azok, amiket homályosan megfogalmazott aggályok formájában kap a Facebookon keresztül. 

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva. 

Megbeszéljük.../Interjú Baranyi Krisztinával
2023. július 10., hétfő 16:15
Riporter: Bolgár György