„Klubrádió
A lényeg

Erdőkertesen hetven iskolást segítenek a tűzijáték helyett

28/07/2022 09:09

„Megkérdeztem Önöket, felemelő érzés volt látni, ahogy a közösség tagjai együttérzésből, empátiából, szolidaritásból ismét jelesre vizsgáztak” – írta szerdán a Pest megyei Erdőkertes független polgármestere, Pásztor László, mivel a gazdasági és más szempontokat figyelembe véve a képviselőtársaival egyeztetve úgy döntöttek, hogy 2022-ben nem tartják meg az aznapi tűzijátékot.

„Az önkormányzat a tűzijátékra szánt összeget kiegészíti, és 70 erdőkertesi család gyermekének iskolakezdését támogatja. A mai napon az iskola igazgatóját, Ladjánszki Csillát és a családsegítő szolgálat vezetőjét, Nagyné Gódor Csillát arra kértem, tegyenek javaslatot, kik legyenek a támogatott családok”.

Nem Erdőkertes az egyetlen település, ahol inkább másra költik a pénzt, mint durrogtatásra. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor Gémesi György, Gödöllő polgármestere más véleményen van, hétfőn a Reggeli gyorsban arról beszélt, hogy a kisebb településeken mennyire hozzátartozik az ország születésnapjának a megünnepléséhez a tűzijáték, de az állami, "Európa legnagyobb tűzijátékával" ő sem értett egyet, aminek a költségvetését ráadásul tíz évre titkosították Orbánék

2022. július 25. Reggeli gyors - részlet 2022.07.25. Gémesi György
08:43
00:00