„Klubrádió
A lényeg

Erdogan is érintett lehet a Katargate-ben

10/03/2023 12:44

| Szerző: Klubrádió

75 ezer eurót utalt át egy Erdogan török elnökhöz közelálló ügyvéd a milánói Equality Consultancy cégnek – írta a Corriere della Sera nyomán a hvg.hu.

Korábban Törökországból lobbizás céljából 200 ezer euró érkezett ehhez a gyanús céghez Milánóban. Ez azért lehetett fontos Erdogannak, mert ebben az időszakban 2018-21 között az Európai Parlament vizsgálta, hogy Törökország milyen szerepet is játszott a szíriai válságban. Hakan Camuz, az Erdoganhoz közelálló ügyvéd csak Francesco Giorgival tudott tárgyalni, mert senki más nem tudott angolul a nemzetközi tanácsadóirodában Milánóban.

Recep Tayyip Erdogan török elnök (wikipédia)
 

A Financial Timesnak a török ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy meglepődött, amikor meghallotta: Francesco Giorgi vallomást tett Belgiumban. Az Erdoganhoz közelálló ügyvéd azt is elmondta a Financial Times tudósítójának, hogy Giorgi ajánlkozott mondván: olcsón lobbizunk Brüsszelben.

Törökországban választásokat tartanak májusban, így Erdogan elnöknek nem hiányzik egy nemzetközi botrány, mely kapcsolatba hozhatná őt a Katargate-tel Brüsszelben – írták.