„Klubrádió
A lényeg

"20 év csalás és hazugság. Mondj le!" – üzenik a törökök Erdogannak

27/02/2023 15:51

| Szerző: Klubrádió

Focimeccseken és az utcán is folytatódott a hétvégén a Recep Tayyip Erdogan török elnök elleni tiltakozáshullám. A drukkerek és civilek Erdogan és kormánya lemondását követelték, mert úgy látják,

az egyre autoriterebb török elnök a felelős azért, hogy ennyi halálos áldozattal és ilyen szörnyű károkkal járt a február 6-án történt földrengés.

Törökországban és Szíriában 50 ezer ember életét követelő, 1,5 millió ember otthonát elpusztító földrengés az ország történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófája volt, ami Erdogan elnök 20 éves kormányzásának legnagyobb válságához is vezetett. A hétvégén is folytatódtak a tiltakozások, Isztambulban több tüntetőt is rendőrök vittek el, akik Erdogan lemondását és felelősségre vonását követelték.

G20-csúcs
 
Recep Tayyip Erdogan. MTI/EPA/Hou Hvi Jung
 

A hétvége leglátványosabb tüntetései a stadionokban voltak, a szurkolók több meccset is Erdogan-ellenes skandálással színesítettek a hétvégén. A Fenerbahce Konyaspor elleni szombati meccsén tömegek skandálták, hogy "20 év csalás és hazugság. Mondj le!", mindezt az elnöknek címezve. (A 444 nyomán)