„Klubrádió
A lényeg

Erdő: Ferenc nem hoz politikai üzenetet

26/04/2023 08:51

| Szerző: Klubrádió

Nem gondolja Erdő Péter, hogy Ferenc pápa Magyarországon különleges politikai üzenet megfogalmazására készül, de azt azért hozzátette: a szentatya szabadsága teljes.

Erdő Péter bíboros Ferenc pápa látogatásával kapcsolatban nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, az interjú során az orosz-ukrán háború is szóba került. A portál munkatársa a többi között azt kérdezte az esztergom-budapesti érsektől, hogy „van-e annak többletjelentősége, hogy ebben a már-már világháborús hangulatban a szentatya hazánkba érkezik, ahol társadalmunk nagy többsége a mielőbbi békét, tűzszünetet szorgalmazza a keleti szomszédunkban dúló véres konfliktus kapcsán”?

Erdő Péter válaszát azzal kezdte, hogy a szentatya ezt a látogatást jóval az orosz–ukrán háború kitörése előtt határozta el, így a mostani találkozásnak sem ez a fő témája. A bíboros természetesen kitért arra is, hogy a magyar katolikus egyház segítséget szervezett a háború elől menekülőknek.

Azt viszont nem gondolja Erdő Péter, hogy Ferenc pápa Magyarországon különleges politikai üzenet megfogalmazására készül, de azt azért hozzátette: a szentatya szabadsága teljes. Ő dönti el, hogy miként fogalmazza meg a gondolatait, érzéseit.