„Klubrádió
A lényeg

Englohner Beáta: Reméljük, hogy nem kínait akarnak az emberekbe újra belefecskendezni

16/07/2021 10:42

| Szerző: Klubrádió

Abszolút sikerként értékeli a harmadik oltás lehetőségét Englohner Beáta, annak a Facebook-csoportnak a vezetője, amely az antitesttel nem rendelkező, kínai vakcinával oltottakat karolta fel.

"Szóhoz sem jutok, abszolút siker, bár még a részleteket nem tudjuk, de reméljük, hogy nem kínait akarnak az emberekbe újra belefecskendezni" – adott gyorsértékelést a 24.hu-nak Englohner Beáta nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban bejelentette: lehetővé válik a harmadik oltás azok számára, akik ezt kérik.

"Rengeteg virológus, szakember állt mellénk, és a sajtó is sokat segített. Nem volt más választása a kormánynak" – fogalmazott Beáta, aki azon meglepődött, hogy a második oltás után 4 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy valaki igényelhesse a harmadik oltást, ők hosszabb időre számítottak.

Englohner Beáta annak a május elején alakult Facebook-csoportnak a szervezője és vezetője, amely a Sinopharmmal oltottak és antitesttel nem rendelkezőket fogja össze.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz ezután a csoporttal, Beáta azt mondta: keresnek valami más témát.

"Együtt fogunk maradni, mert nagyon lelkes csapat kovácsolódott össze, és rengeteg olyan civil ügy van, amit fel lehetne karolni."

A Facebook-csoport egyelőre megmarad, hogy a tagok megoszthassák a harmadik oltással kapcsolatos tapasztalataikat – írja a 24.hu.