„Klubrádió
A lényeg

Eltűnt a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról az ifj. Orbán Győző és a bicskei gyerekotthon kapcsolatával foglalkozó cikk

12/02/2024 17:51

| Szerző: Klubrádió

Elérhetetlenné vált hétfő délutánra egy 2016 februárjában publikált cikk és a hozzá kapcsolódó képgaléria a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság weboldalán – írja a Media1. A főigazgatóság kommunikációs munkatársa által készített cikkben ifj. Orbán Győzőt (a miniszterelnök testvérét) és Böjte Csaba szerzetest emlegették a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban, és előkerült a Novák Katalin által kegyelemben részesített K. Endre neve is.

A Media1 által lementett 2016-os írás arról szólt az SZGYF oldalán, hogy a bicskei gyermekotthon lakói rendszeresen birkózóedzéseken vesznek részt. A cikkben a miniszterelnök testvérének neve azért került elő, mert a bicskei gyermekotthonban a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökének, tehát ifj. Orbán Győző közreműködésével működtettek birkózó foglalkozásokat, és Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből szállítottak gyerekeket Böjte Csaba segítségével.

Ahogy a 444.hu írja, a birkózóedzésekben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. A momentumos Tompos Márton emlékeztetett arra, hogy ekkor az egyesületet 2009-ben létrehozó ifj. Orbán Győző volt az egyesület tiszteletbeli elnöke. Azt is megírta már a portál, hogy az Orbán-család céges ügyvédje képviselte a pedofil iskolaigazgatót.

Mint írják, különös egybeesés, hogy a cikk eltávolítása pont azután történt, hogy a Media1 Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál arról érdeklődött egy e-mailben, szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző, vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos valamilyen dokumentumban.

(Képünkön ifj. Orbán Győző, fotó: MTI/Máthé Zoltán)