„Köszönjük,
A lényeg

Elbukta a pert az Átlátszóval szemben a lombkoronasétányról elhíresült polgármester

12/05/2023 15:33

| Szerző: Klubrádió

Beperelte az Átlátszót a nyírmártonfalvai polgármester, aki bocsánatkérést és helyreigazítást követel a portáltól. Ugyanis március végén az oknyomozó portál hozta nyilvánosságra a nyírmártonfalvai lombkoronasétány-ügyet (pontosabban azt, hogy az uniós pénzből felhúzott sétány körül konkrétan tarra vágták az erdőt). A semmiből a semmibe vezető faemelvény ügye egy csapásra nemzetközi hírnevet szerzett az EU-s pénzek magyarországi felhasználásának – írja az Rtl.hu.

A település fideszes polgármestere, Filemon Mihály az Átlátszó megkereséseire egyáltalán nem reagált, majd jogi képviselője útján helyreigazítási kérelmet küldött a lapnak, sajtóperrel fenyegetőzött, végül beperelte az Átlátszót.

Az RTL Híradó információi szerint a bíróság első fokon elutasította Filemon helyreigazítási perét. A bíróság szerint nincs jelentősége, hogy még nem folyósították a lombkoronasétányra megítélt támogatást, és kimondták azt is, hogy Filemon mindenképpen közszereplőnek számít.

Íme az Átlátszó és Hadházy Ákos független képviselő videója a különleges látványosságról, amelyre 60 millió forint uniós támogatást ítéltek meg: