„Támogassa
A lényeg

Dézsi állítja, nem tudta, hogy csaknem egymillióért bérlik a Borkaitól örökölt szolgálati Audiját

21/08/2023 17:38

| Szerző: Klubrádió

Ő is indokolatlanul magasnak tartja a bérleti díj mértékét, ezért utasításba adta a szerződés felmondását.

Majdnem egymilliót, konkrétan 930 ezer forintot fizet havonta a győri önkormányzat Dézsi Csaba András polgármester luxusautójáért – erről az ugytudjuk.hu nyomán mi is beszámoltunk a múlt héten. (A polgármesteri hivatal havi szinten összesen 3,6 millió forintért bérel hat darab szolgálati Audit.)

A fideszes városvezető először röviden annyit közölt a Blikkel: furcsán venné ki magát, ha a város első embereként nem a Győrben gyárat működtető cég ­autójával menne.

Később azonban egy hosszabb közleményt is eljuttatott a a laphoz az ügyben: "Tekintettel arra, hogy a gépkocsik bérlését a Városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a polgármester szolgálati autóját. Most szembesültem ezzel az árral. Amikor polgármester lettem, nem kértem új autót, hanem beleültem abba a mellékelt fényképen is látható A8-as személygépkocsiba, melyet az elődömnek béreltek, és amit addig ő használt. Vizsgálatot rendeltem el és az általam is csak most ismertté váló bérleti díj mértékét indokolatlanul magasnak tartom ezért utasításba adtam a bérleti szerződés felmondását. Ezen túl a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, s eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fogok járni" – fogalmazott  Dézsi Csaba András.