„Köszönjük,
A lényeg

Dézsi Csaba András luxusautójáért közel egymilliót fizet havonta a győri önkormányzat

16/08/2023 21:11

| Szerző: Klubrádió

Havonta csaknem 1 millió forintért bérli a győri önkormányzat a polgármester luxusautóját, aminek magánhasználatáért Dézsi Csaba András mindössze 29 ezer forintot fizet.

Majdnem egymillió forintot fizet, konkrétan 930 ezer forintot havonta a győri önkormányzat Dézsi Csaba András polgármester luxusautójáért – erről írt az ugytudjuk.hu. Felkerült ugyanis a város honlapjára a korábban féltve őrzött szolgálati gépjárművekre vonatkozó belső szabályzat, valamint a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat által fenntartott autók listája is. Kiderült, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal összesen 3,6 millió forintot fordít havonta hat Audi bérlésére.

Az egész ügy onnan indult ugyanis, hogy Dézsi Csaba András Audi A8-assal ment a budapesti Rammstein-koncertre, az út során az autó defektet kapott, amiről aztán a polgármester posztolt is a TikTokon egy videót. Ezután a hírportál megkérdezte, hogy ez hogy működik pontosan, mire a városháza azt elárulta, hogy lehet magáncélra használni az autót, amiért a polgármester havi összeget fizet – ennek mértékét azonban nem akarták közölni. Az egy hónapnyi titkolózás után a most közzétett szabályzatból ki lehet számítani, hogy a polgármester még 30 ezer forintot sem fizet az audi8-as magáncélú használatáért.