„Klubrádió
A lényeg

DeSantis AI-képpel támadta Trumpot

9/06/2023 11:18

| Szerző: Klubrádió

Mesterséges intellgencia által generált képet vetett be a volt amerikai elnök, Donald Trump ellen egyik kihívója, Ron DeSantis. A képeken Trump csókolgatja Anthony Faucit, a volt járványügyi főtanácsadót.

Az amerikai elnökválasztási kampány első komolyabb AI-botránya: a republikánus jelöltségre pályázó Ron DeSantis kampánycsapata ugyanis egy olyan videót tett közzé, melyben a szakértők szerint mesterséges intelligencia által generált képek is szerepelnek – írja a 444.

A képeken riválisa, Donald Trump a korábbi járványügyi főtanácsadót, Anthony Faucit csókolgatja, akit DeSantis többször is keményen kritizált. A videó arra is felhívja a figyelmet, hogy Trump előszeretettel és könnyedén szabadult meg emberektől, Faucit viszont nem rúgta ki. A 25. másodperctől látható rövid ideig egy hatképes montázs, melyből három képen Trump ölelgeti és csókolgatja Faucit. Ezekről mondja a Reuters által megszólaltatott szakértő, Matthew Stamm, hogy minden bizonnyal AI által generált képek.

Kétségbeesett akcióként is értékelhető DeSantis próbálkozása, ami a rosszul elsült kampánystart miatt született. DeSantist az amerikai portrécikkekben már többször írták már le úgy, hogy "olyan mint Donald Trump, csak aggyal".