„Klubrádió
A lényeg

Cserhalmi: Annyira betojtak a beszédemtől, hogy elhatárolódtak tőle

3/09/2021 10:19

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Művészeti Akadémián tartott, nagy vihart kavaró székfoglaló beszéde kapcsán adott interjút Cserhalmi György az Indexnek. Az MMA tagja lett Cserhalmi György színész, rendező. Állj ki vagy című székfoglaló beszéde nem aratott osztatlan sikert a hallgatóságban.

Cserhalmi nem kívánja-e nyilvánossá tenni székfoglaló beszédének teljes szövegét, mert szerinte a beszéd egy kulturális eseményen, akadémiai székfoglalón hangzott el, és nem szeretné, ha bárki politikai szövegként használná.

"Ez egy betonfejű csapat. Tegnap is nagyon kellett nevetnem, és még most is nevetek, amikor eszembe jut: annyira betojtak a beszédemtől, hogy elhatárolódtak tőle. Hányat is írunk, 2021-et? Istenem, teljes Szabad Nép-félóra volt, röhögtem nagyon" – mondta a beszéd visszhangjáról.

Cserhalmi György
Fotó: Stekovics Gáspár
 

A színész nem túl bizakodó a szakmán belüli ellenségeskedés kapcsán, de bízik a fiatal generáció józanságában, mint mondta: "Nem térünk észhez. Viszont elég jóban vagyok a fiatalsággal, és azt tapasztalom, hogy ők nem engedik magukat egymásra uszítani. Tudom, hogy az egész kaposvári csapat ott volt a Vas utcai egyetem mellett. Őket sem lehet összeugrasztani".

Cserhalmi egyébként Kékkúton él, csupán egy diplomafilm forgatása miatt tartózkodott Pesten.